Search icon Close icon

Koostisosad

Pitsa

Olen otsinud kaua “täiuslikku” pitsataigna retsepti ja tundub, et olen selle lõpuks leinud. See suurepärane taigna retsept on pärit Jamie kokaraamatust (“Jamie’s Comfort Food by Jamie Oliver”) ja on minu vaieldamatu lemmik – mõnus koorik, pehme ja kohev sisemus ning kerge ja kõrbe põhi. Lisaks sellele on taigna valmistamine imelihtne!

Koostisosad

Valmistamine

  1. Kuhja kõik kuivained kaussi, tee keskele süvend ning lisa 340 ml sooja vett.
  2. Sõtku tainast kuni koostisosad on segunenud ja tainas on siidine ja vetruv. Köögikombainiga toimetades kulub selleks ca 10 min.
  3. Aseta tainapall kergelt õlitatud kaussi ja kata niiske rätikuga. Lase soojas kerkida ca 1 h. (Mina panen taigna kerkima 30 kraadisesse praeahju ja keeran seejärel kuumuse maha.)
  4. Kui taigen on kahekordistunud, sõtku õhumullid välja ja jaga taigen neljaks palliks. Aseta pallid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning kata niiske rätikuga. Lase veel 30-45 min kerkida.

Pitsa küpsetamine

  1. Kuumuta ahi 250 kraadini. Võimalusel kasuta pöördõhku ning alumist küpsetust üheaegselt. Mina kasutan küpsetamiseks metallist pitsapanni. Kui sul pitsaalust käepärast ei ole, siis võid pitsat vabalt küpsetada ka tavalisel küpsetusplaadil.
  2. Venita tainapalle käte vahel ning vormi neist ringikujulised latakad.
  3. Määri pitsale õhuke kiht tomatikastet.
  4. Lisa sink, parmesan ja mozarella.
  5. Küpseta ahjus ca 10 min või kuni pitsa on äärtest mõnusalt pruun ja kõrbe ning juust sulanud.
  6. Nopi peale värsked basiilikulehed ja lisa väikeste törtsudena pestot.

Katte osas ole loominguline ja kasuta täpselt neid koostisosi, mis just sulle kõige enam meeldivad. Võid lisada kirsstomateid, oliive, mereande, kala – nimeta vaid! Hiljuti sain suurpärast pitsat suitsukala ja avokaadoga!